Foto: Andreas Houmann

Det frivillige engagement

Det frivillige engagement er årsagen til, at Roskilde Festival-gruppen eksisterer og kan gøre en forskel i verden.

Ingen Frivillige. Ingen Roskilde Festival. Og slet ingen andre aktiviteter i miljøet omkring festivalen.

Over 30.000 frivillige er hvert år sammen om at skabe én af verdens største midlertidige byer, festivalbyen i Roskilde med over 130.000 indbyggere.

De frivilliges engagement strækker sig fra hundreder af timer året rundt som projektansvarlige til tjanser i salgsboderne og ved adgangsportene under selve festivalen.

Det frivillige engagement skaber den bedste festival og den bedste oplevelse i vores andre projekter.

For sådan et engagement smitter voldsomt af på omgivelserne.

Vi er stolte af vores frivillige bevægelse, for den er et unikt kendetegn skabt af mange årtiers udvikling af Roskilde Festival som et sted, hvor drømme kan blive til virkelighed.

Du møder også frivillige i Roskilde Festival-gruppens andre projekter. Du kan møde dem som firestarters i idéskaber-enheden Orange Innovation, og du kan møde dem som afviklere og praktikere, når Roskilde Festival–gruppen rykker ud til kulturprojekter året rundt.

Når vi spørger hinanden om, hvorfor det frivillige engagement lokker, lyder svaret ofte, at det er følelsen af at være en del af et større projekt og et socialt fællesskab, der vejer tungest.

Anbefaling: Drømmer du om at engagere dig som frivillig på Roskilde Festival og vores andre projekter, så kig efter vores opslag her. Nedenfor kan du kigge indenfor i bladet RoskildeNyt, som handler om vores mange ildsjæle