Vi donerer

Al økonomisk overskud fra Roskilde Festival-gruppens aktiviteter udloddes til velgørende og kulturelle formål.

Uanset om Roskilde Festival-Gruppen leverer materiel til en kæmpe spejderlejr i Jylland eller selv afvikler én af Nordeuropas største festivaler i Roskilde, er målet altid det samme:

Vi støtter kulturelle og velgørende formål med hele vores overskud.

Når Foreningen Roskilde Festival donerer
Foreningen Roskilde Festival, der hver sommer står bag Roskilde Festival, har til formål at støtte initiativer, der er til gavn for børn og unge.

Som deltager på Roskilde Festival – hvad enten du er frivillig eller betalende publikum – er du med til at øge livskvaliteten for mange mennesker over hele verden.

Foreningen har momsfritagelse for arrangementet Roskilde Festival. Alle donationer skal derfor godkendes af SKAT, som sikrer, at de momsfri midler uddeles løbende og kun uddeles til formål, der er i overensstemmelse med lovgivningen og Foreningen Roskilde Festivals formålsparagraf.

Det totale beløb til uddeling offentliggøres hvert forår ved Foreningen Roskilde Festivals generalforsamling, og årets overskud skal være udloddet inden afholdelsen af den næste festival.

Foreningens bestyrelse tager ikke imod ansøgninger, men opsøger og udpeger selv initiativer og projekter, som den vælger at støtte.

Foreningen Roskilde Festival er desuden godkendt som indsamlingsorganisation på lige fod med andre humanitære organisationer og står hvert år bag egne indsamlinger til almennyttige formål som bæredygtighed og fattigdom.

Når Fonden Roskilde Festival donerer
Fonden Roskilde Festival har – lige som Foreningen Roskilde Festival – som formål at støtte kulturelle og velgørende initiativer, der er til gavn for børn og unge.

Fonden Roskilde Festival er ikke momsfritaget, hvilket bl.a. betyder, at fonden kan anvende sit overskud til at hjælpe Foreningen Roskilde Festival ved at yde finansiel støtte.

Hidtil har sådan en økonomisk håndsrækning ikke været aktuel.

Til sammen har Fonden Roskilde Festival og Foreningen Roskilde Festival doneret mere end 200 mio. kr. til kulturelle og velgørende formål.


Anbefaling: Læs her hvorfor Roskilde Festival-gruppen rummer både en fond og en forening. Du kan også hoppe over på roskilde-festival.dk og læse mere om, hvordan overskuddet fra festivalen gør gavn. I filmen nedenfor møder du en gruppe mennesker, der ændrer deres liv med fodboldspil – og fik mulighed for at repræsentere Denmark efter en donation fra Foreningen Roskilde Festival.