Foto: Anders Jung

Sådan er vi organiseret

Roskilde Festival-gruppen er det fælles navn, som vi bruger om de mange aktiviteter, der opstået i miljøet omkring Roskilde Festival. Fælles for alle vores projekter er, at alt overskud doneres til velgørende formål.

Vi er en netværksbaseret projektorganisation, hvor ansatte og frivillige deltager og samarbejder på kryds og tværs af vores talrige opgaver året rundt.

Du vil derfor møde ansatte og frivillige, der både laver opgaver på Roskilde Festival og på andre kulturprojekter. Og ofte på samme tid.

I sidste ende har aktiviteterne samme formål:

At støtte kulturelle og velgørende formål, da alt økonomisk overskud udloddes via Foreningen Roskilde Festival eller Fonden Roskilde Festival.

For at fremtidssikre Roskilde Festival økonomisk og samtidig adskille festivalens økonomi og administration fra gruppens øvrige aktiviteter har vi skabt en organisering, der – juridisk set – kan sammenlignes med en koncern.

Vi har en gruppe af virksomheder, aktiviteter og forretningsenheder, der er samlet under et moderskab.

Fonden er som en moder
Hos os hedder moderselskabet Fonden Roskilde Festival, og her finder du bl.a. vores grejudlejningsforretning og vores konsulentydelser. 

Det er også her, vi har placeret idéudviklingsenheden Orange Innovation, som er vores lokomotiv for nye tanker og idéer, der skal føre til nye innovative forretningsområder.

Fonden Roskilde Festival er også moder til datterselskabet Roskilde Kulturservice A/S, hvis primære formål er at formidle personale til gruppens projekter.

I øjeklikket er ca. 50 fastansatte og 20 projektansatte tilknyttet Roskilde Kulturservice A/S.

Foreningen arrangerer festival
Ved siden af Fonden finder du Foreningen. 

Foreningen Roskilde Festival arrangerer hvert år Roskilde Festival med det formål at støtte humanitære og kulturelle initiativer. Siden starten i 70’erne har Foreningen Roskilde Festival doneret mere end 192 mio. kr. til velgørenhed. 

Skulle Foreningen Roskilde Festival i fremtiden komme i økonomiske vanskeligheder, kan Fonden Roskilde Festival hjælpe foreningen ved at yde finansiel støtte. 

På grund af sin momsfritagelse må Foreningen Roskilde Festival nemlig ikke bruge overskuddet på kommende festivaler eller andre investeringer.

Ingen af Roskilde Festival-gruppens enheder modtager offentlige tilskud eller bidrag.

Anbefaling: Læs om vores ambition om at skabe åbne, legende og socialt engagerede mennesker, og så kan du dykke ind bag hemmelighederne om vores frivillige engagement eller læse vores donationer til velgørenhed.