Foto: Jette Hansen

Festivaloverskud på 19,6 mio. kr.

Foreningen Roskilde Festival får rygende travlt i foråret. For inden Roskilde Festival 2012 skal hele overskuddet fra den seneste festival udloddes til velgørende formål. Og pengesækken vejer godt til denne gang, så der er masser af donationer på vej i den kommende tid.Et overskud på 19,6 mio. kr. er nemlig resultatet fra den udsolgte festival i 2011. Det er faktisk det næstbedste økonomiske resultat i Foreningen Roskilde Festivals historie (kun overgået festivalen i 2009, hvor resultatet landede på hele 20,4 mio. kr.).

Det flotte overskud, som blev afsløret for medlemmerne ved Foreningen Roskilde Festivals årlige generalforsamling en tirsdag aften sidst i marts, er resultatet af en udsolgt og afviklingsmæssig vellykket festival med over 120.000 deltagere. Dog blev regningen til oprydning ekstra stor efter skybruddet lørdag aften.Foreningen Roskilde Festival skylder en kæmpe tak til alle deltagere - om de så var publikum, frivillige eller kunstnere på festivalen 2011. Overskuddet bliver brugt til at gøre en forskel for andre mennesker.

Foreningen Roskilde Festival arrangerer hvert år Roskilde Festival med det formål at støtte humanitære og kulturelle initiativer. På grund af sin momsfritagelse kan Foreningen Roskilde Festival ikke bruge overskuddet på kommende festivaler eller andre investeringer. Gennem årene har Foreningen Roskilde Festival udloddet mere end 175. mio. kr. til velgørenhed. Læs mere om donationerne her.

Publiceret:

28-03-2012 15:41

Nyheder

NETOP NU