Bardatræf 2011 er veloverstået

5 lokationer, 5 weekender og op mod 14.000 glade gæster. Det er den korte sammenfatning af mere end 1 års arbejde med Bardatræf. Opgaven var og er den største udfordring Roskildegruppens produktionsafdeling har entreret nogensinde. Og det mundede da også ud i de mest ambitiøse Bardatræf til dato.

Da Bardatræffet i Sorø i 2010 viste sig at tiltrække mange rollespilsglade børn og voksne, besluttede DR sig for at sprede konceptet ud til hele landet. Til at hjælpe med at løfte den udfordring blev Roskildegruppen engageret som ligeværdig samarbejdspartner. I 2011 lagde Bardatræf således også vejen forbi Kalø, Rebild, Haderslev, Svendborg - og Soø igen. 

At bygge et troværdigt og underholdende Barda univers op er en stor udfordring i én by – at tage det med på turne og hver gang gøre det igen og igen i en ny by er en endnu større udfordring. Organisering og udvikling af hele træffet har en af Roskildegruppens projektledere brugt mange timer på, i tæt samarbejde med DR. Roskildegruppen har blandt meget andet stået for: Den fysiske udformning af Barda-pladsen, engagering af frivilligorganisationer og rollespilsforeninger landet over, madboder, kontakten til de involverede kommuner og afvikling af arrangementerne – herunder opbygning og nedtagning.

Det er dog ikke kun i mandetimer at projektets størrelse kommer til udtryk, den fysiske tilstedeværelse på turnéen er også til at få øje på.
- 6 stk. 20 fodcontainere blev brugt
- 3 store lastvognstræk  
- Samlet set over 1200 aktører, herunder rollespillere, skuespillere, heste og orker.
- Middelaldertelte, bålpladser, madtelt, klatreinstallationer, adskillige kilometer el-kabler og meget mere.

For at give de mange børn, unge og voksne den bedst mulige oplevelse var Barda-pladsen designet til fordybelse og koncentration såvel som sjov og leg. Der var således opgaver, der skulle løses, spontane fægtekampe, riddershows, danseshows, orker, elvere og trolde i massevis. Alt sammen udtænkt, planlagt og eksekveret af Roskildegruppens projektledere. 

Disse ville dog ikke have haft en chance, havde det ikke været for den massive frivilligtilslutning som Bardatræf oplevede. Ca. 1200 frivillige hjalp til på landsplan, hvilket fortæller sin helt egen historie om arrangementets størrelse og karakter. 

Se mere om Barda her

Publiceret:

08-12-2011 12:56

Forfatter:
Jeppe James

Nyheder

NETOP NU