Foto: Danmarks Indsamling

Foreningen Roskilde Festival donerer 250.000 til Danmarks Indsamling 2012

Foreningen Roskilde Festival donerede igen i år et større beløb til Danmarks Indsamling, der arbejder for at forbedre forholdene i Det Nye Afrika.

Igen i år har Roskildegruppen været en del af Danmarks Indsamling, og har doneret en del af overskuddet fra Roskilde Festival 2011 til arbejdet med at forbedre forholdene i Det Nye Afrika.

I år har Danmarks Indsamling blandt andet haft fokus på Sydsudan – En nation der er under et år gammel, og som har været stærkt præget af mangeårig krig og katastrofe, hvilket har sendt tusindvis af familier og børn på flugt.

En del af formålet med Danmarks Indsamling 2012 er derfor at give sydsudanske familier mulighed for at etablere små landbrug og på den måde sikre mad på bordet i familier, hvor børnenes opvækst har været præget af kaos og flugt fra den årelange krig.

Fredag den 3. februar 2012 overrakte Foreningen Roskilde Festival derfor 250.000 kr. til Danmarks Indsamling 2012, hvilket svarer til, at godt 2.000 sydsudanske familier f.eks. kan blive udstyret med en ’landbrugspakke’ bestående af segl, lugejern og afgrøder.

”For os er det vigtigt, at donationer skaber udvikling på længere sigt og som her f.eks. hjælper familierne på vej til at tage aktivt del i udviklingen af deres land. Her gør projekterne i Danmarks Indsamling en stor forskel, og det vil vi gerne bakke op om", siger Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival.

 

Publiceret:

15-02-2012 15:33

Nyheder

NETOP NU