1,6 millioner kr. til julehjælp og hjemløse

Foreningen Roskilde Festival er i gang med at dele ud af overskuddet fra Roskilde Festival 2011. I december blev der sendt i alt 1.614.000 kroner i retning af dem, der lever i fattigdom i Danmark – og især de ildsjæle, der gør en forskel for andre.

Mødrehjælpen modtog 500.000 kroner kroner til organisationens juleindsamling. Årsagen er, at Mødrehjælpen oplever en stigende mistillid til, om der overhovedet findes fattige i Danmark. Det sker som følge af politikernes hårde udmeldinger i den verserende fattigdomsdiskussion.

Samtidig gav Roskilde Festivals dedikerede frivillige Lego-julegaver og Tivolitur til nogle af landets udsatte børnefamilier til en værdi af yderligere 500.000 kr i ugen op til jul. Se hvordan det foregik her.

Julegaverne blev foræret til børn udvalgt af Mødrehjælpen og organisationen Julegaveregn, der samler ind til danske børnehjemsbørn, samt til børn, der er bosiddende på Dansk Røde Kors’ asylcenter Avnstrup.

Projekt Gjaestebud blev støttet med 464.000 kroner, så deres 200 frivillige kan forbedre hverdagen for hjemløse i København. 

Endelig modtog Dansk Folkehjælp, som ikke finder sig i, at 65.000 børn lever i fattigdom i Danmark, 150.000 kroner til deres juleindsamling til trængte familier.

Foreningen Roskilde Festival uddeler hele sit overskud til humanitært og kulturelt arbejde til gavn for mennesker verden over. Siden de tidlige 70'ere er det blevet til mere end 180 millioner kroner.

Se udpluk af andre donationer

Publiceret:

21-12-2011 09:31

Nyheder

NETOP NU