ROCKmagneten har fundet sin spektakulære form

Vinderen er fundet i arkitektkonkurrencen om fremtidens hovedkvarter for powertrioen bestående af Roskildegruppen, Danmarks Rockmuseum og Roskilde Festival Højskole. Se de spektakulære illustrationer HER.

Det bliver det hollandske arkitektfirma MVRDV i samarbejde med danske COBE Arkitekter, der skal realisere opførelsen af ROCKmagneten i Roskilde. Her forventer Danmarks Rockmuseum, Roskilde Festival Højskole og Roskildegruppen at holde indflytterfest i år 2014

Med ROCKmagneten skabes samtidig en katalysator for udviklingen af bydelen Musicon i det sydlige Roskilde, som i over et århundrede – og helt frem til 2004 – har været hjemsted for jord- og betonindustri. Det kommende bydelshus fornægter da heller ikke områdets industrielle fortid, da de gamle fabrikshaller er dybt integreret i byggeprojektet.

Henrik Rasmussen, Roskildegruppens administrerende direktør, har siddet med i arkitektkonkurrencens dommerkomité, og han forventer, at de tre aktører vil samarbejde på kryds og tværs og skabe et hav af fælles initiativer og arrangementer med udgangspunkt i bydelshuset.

– ROCKmagneten skal summe af liv og kreative aktiviteter, og Roskildegruppen, højskolen og rockmuseet kan på hver vores måde bidrage aktivt med at udvikle de eksisterende aktiviteter på Musicon. Museet med publikum, Roskildegruppen med festivalsekretariat og frivillige og højskolen med elever året rundt og en masse åbne arrangementer for byens borgere, siger Henrik Rasmussen, som især fremhæver integrationen med de eksisterende haller og vinderforslagets spektakulære dimensioner.

Rockmuseet går som den første aktør i gang med byggeriet og forventer at slå dørene op for publikum i 2014. Vinderforslaget lægger desuden op til, at hver af de tre aktører kan tage hallerne i brug og opføre sin del uagtet de to andres byggestatus- og takt.

Se illustrationer af det vindende forslag på www.danmarksrockmuseum.dk samt dommerkomiteens betænkning. Frem til 14. oktober kan arkitektkonkurrencens fem forslag ses på Roskilde Rådhus. Herefter udstilles vinderforslaget på ROCKbib, Roskilde Bibliotekernes musikbibliotek.

Publiceret:

30-09-2011 10:45

Nyheder

NETOP NU