Foto: Dansk Røde Kors

250.000 kroner til tyfonramte Filippinerne

Tyfonen, Hayion, ødelagde alt på sin vej, da den ramte Filippinerne den 8. november. Mange millioner mennesker er berørte af naturkatastrofen og ifølge FN har stadig mere end 2,5 millioner mennesker desperat brug for nødhjælp.

Hjælpen kommer frem

Derfor har Foreningen Roskilde Festival valgt at donere 250.000 kroner til Røde Kors’ arbejde i de hårdest ramte områder i Filippinerne.  

En stor donation

”Mange tak for den store donation. Der er et stort behov for hjælp, og for 250.000 kroner kan man faktisk hjælpe rigtig mange mennesker. Ødelæggelserne er vanvittige, og meget af infrastrukturen er ødelagt, men hjælpen kommer heldigvis frem,” siger katastrofechef i Dansk Røde Kors, Arne Vågen.

Han fortæller, at Røde Kors lige nu fokuserer på to områder. Det ene er hjælp til at give folk tag over hovedet, det kan være ved hjælp af presenninger eller simple byggematerialer og værktøj. Det andet er uddeling af mindre beløb i kontanter, så de berørte familier selv kan købe lige præcis det, de har brug for, så livet kan fortsætte.

Foreningen Roskilde Festival uddeler alt overskud fra festivalen til humanitært og kulturelt arbejde. Siden 1971 har vi genereret 189.656.226 kr. til udlodning via Foreningen Roskilde Festival (til og med festivalåret 2011/12) til bl.a. Støt Krigens Ofre i Irak, Læger uden Grænser, Amnesty International, Red Barnet og WWF Verdensnaturfonden.
Publiceret:

21-11-2013 10:11

Nyheder

NETOP NU