Million-donation skaber optimisme for Roskilde Festival Højskole

Med en donation på en million kroner fra Knud Højgaards Fond er Roskilde Festival Højskole kommet tættere på målet om at bygge og åbne den første almene højskole i Danmark siden 1969. Samtidig kan en ny højskolelov lette finansieringen for den kommende højskole.

En donation på en million kroner fra Knud Højgaards Fond er øremærket selve byggeriet af den kommende højskole, der skal opføres på en tidligere fabriksgrund i den sydlige del af Roskilde. Dermed er ambitionen om at skabe et lærende og dannende miljø omkring Roskilde Festival kommet et skridt videre.

Jesper Øland, Roskilde Festival Højskoles forstander, siger:

”Med donationen fra Knud Højgaards Fond har vi opnået endnu en væsentlig anerkendelse, og vi er kommet nærmere vores drøm om at lade Roskilde Festivals samfundsmæssige og humanitære engagement indgå i forening med de værdier og det læringssyn, som er drivkraften for en højskole”.

Roskilde Festival Højskole har i sin nuværende form været fire år undervejs. I løbet af 2014 forventer forstanderen at kunne sætte en konkret dato for, hvornår det første spadestik til byggeriet kan tages. I øjeblikket mangler cirka en fjerdedel af byggesummen.

Lovændring giver optimisme
Gennem de seneste fem år har landets højskoler oplevet vækst i antallet af elever. Samtidig barsler regeringen med en ny højskolelov, der på centrale områder ser ud til at forbedre vilkårene for eksisterende og kommende højskoler. Den udvikling skaber optimisme blandt højskole-kræfterne i Roskilde:

”Vi har en bundsolid lokal opbakning, og højskolen mangler for at fuldende billedet af Roskilde by som en komplet uddannelsesby. Desuden kommer lovændringerne, fordi regeringen kan se, at betingelserne for at bygge nye skoler absolut ikke er de bedste, og fordi man reelt set ønsker flere højskoler i Danmark. Lovændringerne – kombineret med kulturministerens positive italesættelse af skoleformen – gør det lettere at søge finansiering hos fondene, hvilket donationen fra Knud Højgaards Fond er et tydeligt bevis på,” forklarer Jesper Øland.

Roskilde Festival Højskoles faglige profil er udviklet med afsæt i de centrale personlige kvalifikationer og specifikke faglige kompetencer, der kræves for at skabe og gennemføre sociale og kulturelle begivenheder.  
Højskolen bliver den første almene højskole, der bygges fra grunden i Danmark siden 1969. Med placeringen på Musicon-området i Roskilde bliver det den første højskole nogensinde, der opføres i postindustrielle omgivelser.

Knud Højgaards Fond uddeler legater til erhvervsmæssige, kulturelle, videnskabelige, sociale og kunstneriske formål. Fonden er stiftet i 1944 af civilingeniør Knud Højgaard.

Læs om visionen og fagprofilen på www.rofh.dk eller besøg vores gruppe på Facebook.

Publiceret:

09-10-2013 11:27

Forfatter:
Roskilde Festival-gruppen

Nyheder

NETOP NU