Vi fremmer forandring gennem fællesskaber, kunst og kreativitet året rundt.
Tag med på en tur gennem årets højdepunkter i Roskilde Festival Gruppen.
I foråret 2024 tog vi de første skridt mod skabelsen af fremtidens Hal 9 – en tidligere industrihal som vi drømmer om at omdanne til et kraftcenter for kreativitet og fællesskaber midt i bydelen Musicon i Roskilde.
Tag med her på en rundtur gennem flere højdepunkter og visioner for fremtiden i et år, der også bød på Roskilde Festival og GRASP – og nye donationer til gavn for børn og unges trivsel og fremtid.
I 2024 omfavnede vi atter Utopia som det gennemgående tema på Roskilde Festival - en vision om at genoplive ungdomslivets håb og drømme.
Sommerens 130.000 deltagere mødtes om hundredvis af koncerter og kunstværker, kulinariske oplevelser og nye samtaler, der alle udgør grundstenene i den samlede otte dage lange festivalrejse.
Og hver deltager bidrager til, at Foreningen Roskilde Festival kan udlodde overskuddet til velgørende formål for børn og unge.
I 2025 samler vi igen festivalfællesskabet om at skabe et dynamisk laboratorium for bæredygtighed og eksperimenter med kunstens transformative kraft i centrum.
Og vi glæder os især til at præsentere den helt nye – og dobbelt så store – udgave af vores ikoniske Orange Scene i 2025.
Gennem 2024 har rådgivningshuset RFX bidraget med rådgivning, pladsdesign, materiel, værtskab, myndighedstilladelse og meget mere ved over 200 arrangementer.
Måske har du mødt os, hvis du har overværet en talk på Folkemødet på Bornholm, sendt en stor tak til Hendes Majestæt Dronning Magrethe i januar eller nydt musik i Parken eller Royal Arena.
Da Dansk Svømmeforening i august inviterede svømmeglade gæster til Christiansborg Rundt 2024 (hvor billedet ovenfor er knipset), stod RFX bl.a. for rådgivning, myndighedsarbejde, aftalestyring, pladsindretning samt publikumssikkerheden på land.
Hvis du vil vide mere om RFX, kan du læse meget mere om vores ydelser og opgaver på vores hjemmeside.
GRASP Vidensfestival '24 blev et summende rum for nye idéer om bæredygtig forandring i den kreative bydel Musicon i Roskilde.
Årets udgave af vidensfestivalen var et mødested for kreative sjæle og visionære tænkere. Vi bragte folkeoplysningen til Musicon med Mobile Campus universitetsforelæsninger i samarbejde med Roskilde Universitet.
Det Cirkulære Laboratorium gav os indsigt i det gode cirkulære samfund, mens vi sammen med OpEn – Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje udforskede innovative tilgange til at engagere og åbne verden for endnu flere mennesker.
GRASP er Roskilde Festival Gruppens platform for viden og netværk, som du kan være en del af hele året - se hvordan på vores hjemmeside.
Tidligere i år tog vi et stort skridt mod fremtiden, da vi købte en tidligere industrihal i den kreative bydel Musicon i Roskilde.
Vi drømmer om at forvandle Hal 9 til et bæredygtigt og levende kraftcenter – et sted, hvor ildsjæle, kreative entreprenører kan mødes, deler ideer og skaber nyt sammen.
Med sine 1.800 kvadratmeter skal Hal 9 blive meget mere end et hjem for Roskilde Festival Gruppens frivillige og ansatte. Huset skal summe af liv som et mødested for lokale beboere, kulturaktører og foreninger.
Allerede inden jul står vi med nøglerne i hånden. Og vi glæder os til januar 2025, hvor vi kan afsløre det arkitektoniske vinderforslag til fremtidens Hal 9
Alle vores aktiviteter i Roskilde Festival Gruppen har til formål at støtte børns og unges muligheder.
I år donerede vi bl.a. 2,1 millioner kroner til Klub Skabertrang i Roskilde, så endnu flere lokale børn kan mødes om musik, kunst og kreativitet på deres egne præmisser i kommunens fritidsklubber.
Leg og kreative fællesskaber skaber øget trivsel og livsglæde blandt børn og unge, og vi er stolte af, at Klub Skabertrang nu kan gøre en forskel for endnu flere lokale børn gennem kunst og kultur.
Vi bakkede også op om Den Grønne Ungdomsbevægelses imponerende indsats for en grøn retfærdig fremtid.
Donationen på 280.000 kroner støtter bevægelsens utrættelige indsats for at engagere endnu flere unge i et handlekraftigt fællesskab for klimaretfærdighed.
Den Grønne Ungdomsbevægelse er desuden Roskilde Festivals Making-a-change-partner i 2025, så billetkøbere kan donere et beløb direkte til bevægelsen og dens grønne dagsorden.
Endeligt afsluttede vi året med en donation på en million kroner til Børnehjælpsdagen.
Siden 1904 har Børnehjælpsdagen arbejdet for at styrke trivslen og fremtidsmulighederne blandt anbragte børn og unge gennem projekter og aktiviteter, der skaber tryghed og udvikling.
Donationen skal bidrage til organisationens indsatser for at give anbragte børn og unge et bedre udgangspunkt i livet og styrke deres håb og fremtidsdrømme.
Tak for i år!
Husk at du kan følge Roskilde Festival Gruppens begivenheder, erfaringer og kreative løsninger året rundt på Linkedin.
Vi ses i 2025.